19 Dec 2016

EURUSD 19/12/16

EURUSD 19/12/16 - Pair ini kelihatan jelas berada dalam downtrend untuk jangka panjang. Fokus trade adalah sell berdasarkan keadaan ini dan apa yang perlu adalah menantikan signal sahaja lagi. Area terbaik untuk sell adalah price SBR 1.2550 di mana sebelum ini berlaku 3x rejection namun price berjaya tembusi support level ini. Kini ia menjadi resistance price untuk menghalang uptrend dan menyokong kepada downtrend.

Berikut adalah trading signal hari ini.

TRADING PLAN:
Sell EURUSD di area 1.2550. SL 50, TP 50

ALTENATIF:
Buy EURUSD jika break 1.2550 dan downtrendline. TP 50, SL 50

ADMIN
www.fibo966.com




5 Dec 2016

EURUSD 05/12/16

EURUSD 05/12/16 - Pair ini jatuh lebih 150 point pada awal sesi dagangan asia awal pagi tadi. Price telah jatuh ke paras harga terendah tahun ini dan kelihatan rejection hasil dari profit taking di harga support. Hari ini kita akan melihat potensi buy pada S1,S2,dan S3 level.

TRADING PLAN:
Buy eurusd jika rejected di salah satu support level. Exit scalp trade 30 pips atau exit pada r1 ataupun r2 level.

ALTENATIF:
Sell jika price break dan pullback menuju S3.

ADMIN
www.fibo966.com




30 Nov 2016

USDCAD 30/11/16

USDCAD 30/11/16 - Support baru telah terbentuk semalam iaitu 1.3415 dan kelihatan candle rejection disitu petanda price ini ada potensi untuk bullish dan kemungkinan naik semula ke resistance semalam iaitu 1.3476. Dua S&R ini akan menjadi clue arah market berikutnya jika berlaku sebarang breakout. Berikut trading plan hari ini;

TRADING PLAN:
Buy USDCAD di atas 1.3440, SL 1.3400, TP 30 pips atau TP 1.3470

ALTENATIF:
Jika price break support dan berlaku pullback/rejection di bawah 1.3415, Sell USDCAD dan exit 30 pips atau TP di 1.3385


ADMIN
www.fibo966.com

28 Nov 2016

GBPUSD 28/11/16

GBPUSD 28/11/16 - Pair ini dalam kondisi bullish dengan confirmation crossover 2 EMA. Price telah bergerak uptrend jumaat lepas dengan melimpasi paras 1.2468 yang kini bertindak sebagai support price untuk uptrend berikutnya.

TRADING PLAN:
Buy GBPUSD jika retest semula 1.2468 dan rejected. Exit scalp trade 30 pips dengan SL 20 pips di 1.2448.

ALTENATIF:
Sell GBPUSD jika break di bawah 1.2468 pada sesi US open malam ini(waktu Malaysia).

ADMIN
www.fibo966.com

EURUSD 28/11/16

EURUSD 28/11/16 - Signal buy telah confirmed apabila berlakunya crossover antara dua EMA. Price pula telah pun break key S&R 1.0626 dan 1.0614 yang kini menjadi key Support 1 dan 2.

TRADING PLAN:
Buy EURUSD jika retest dan rejected atas salah satu key support 1.0626 atau 1.0614. Exit trade sekitar 20 atau 30 pips. SL adalah di bawah 1.0610

ALTENATF:
Sell EURUSD jika price break di bawah EMA atau, support 1.0610.

ADMIN
www.fibo966.com



USDCAD 28/11/16


USDCAD 28/11/16 - Pair ini nampak ada potensi rejection dan seterusnya menjadi double bottom untuk buy signal jika candle terkini closed sbg rejection candle. Berikut trading plan hari ini.

TRADING PLAN:
Buy USDCAD jika rejected di atas 1.3465, Close trade pada profit 20 atau 30 pips.

ALTENATIF:
Sell jika price break atau pullback di bawah 1.3465. Close profit 20 @ 30 pips.

SL adalah 20 pips di atas 1.3465 jika sell dan 20 pips di bawah 1.3465 jika buy.

ADMIN
www.fibo966.com

25 Nov 2016

EURUSD 25/11/16


EURUSD 25/11/16 - Hari ini kelihatan price break key S&R 1.0568 sebagai petanda kemungkinan berlaku reversal trend hari ini. Secara tidak langsung key S&R ini akan bertindak sebagai pivot point price. Berikut trading plan hari ini.

TRADING PLAN:
Buy EURUSD pada harga semasa.

Alternatif:
Sell EURUSD jika break semula key S&R 1.0568

EXIT TRADE: 20,30 pips

Cutloss manual jika price bergerak berlawanan arah dari titik pivot 1.0568.

ADMIN
www.fibo966.com


7 Nov 2016

ADVANCED CANDLESTICK TRADING(A.C.T) PART 1 & PART 2

Teknik Trading A.C.T – Part 1 – Asas teknik dan bagaimana ia diasaskan?

Teknik ini lebih kepada price action trading. Ia lebih kepada pemerhatian kepada sesuatu pergerakan price iaitu opening price, closing, high dan low price. Dalam ‘bahasa’ lainnya ia dipanggil OHLC(open, high, low, & close). Ia lebih kepada asas utama kepada semua asas trading iaitu, candlestick.
OHLC adalah asas kepada pembentukan candlestick. Bull dan Bear wujud kerana majoriti adalah buyers atau sellers.

Candlestick adalah bahasa pertuturan trader

Kenapa candlestick? Kenapa bukan S&R? Supply/demand? atau DOM(depth of market)? atau kenapa bukan pivot point sahaja? OK, semua ini adalah cabang ilmu trading itu sendiri namun kita pergi kepada yang paling basic dan tertera pada chart itu sendiri. Untuk memahami cabang-cabang ilmu tadi satu hal, nak praktik lagi satu hal. Ia perlukan masa dan dedikasi. Anda boleh cuba sendiri dan pastikan dalam tempoh ini anda tidak melibatkan diri dengan live trading kerana ia mungkin membuatkan trading anda agak serabut sikit. Baiklah, tak nak bazirkan masa, kita pergi terus kepada bahasa pertuturan trader ini.
candlestick-basics-1024x682
iklan-baru

Candlestick terbentuk daripada majoriti buyers dan sellers dalam market untuk suatu tempoh masa tertentu. Ia dapat dilihat dari timeframe kecil 1minit hinggalah 1bulan. Untuk timeframe ini, setiap timeframe adalah wakil jangka masa pembentukan candlestick itu sendiri. Jika pada timeframe 1 minit, ini bermakna setiap 1 minit akan kita dapat lihat satu candle baru akan terbentuk. Jika timeframe H4, bermakna kesimpulan majoriti buyer/seller untuk 1 candle itu dalam tempoh 4 jam. Jika daily, bermakna 1 hari = satu candle iaitu 24 candlestick akan membentuk kesimpulan sepanjang hari itu. Jika Weekly candle bullish, ini bermakna sepanjang minggu itu keseluruhannya adalah buyers lebih ramai berbanding seller(majoriti buyers).
Take note:
  1. Candle bullish adalah hasil dari majoriti buyers.
  2. Candle bearish adalah hasil dari majoriti sellers.
  3. Doji candle = Neutral
Overall bullish pada candle TF daily untuk sepanjang hari adalah berdasarkan majoritinya buyers sepanjang hari itu. Overall bearish TF Daily adalah kerana majoriti trader sepanjang hari adalah sellers.

h1-d1

Gambar di atas menunjukkan uptrend market dalam masa 3 hari pair AUDJPY. Walaupun majoritinya trader pada 18hb adalah sellers. Keadaan ini ditafsirkan sebagai sementara atau correction trend yang akhirnya ia bertukar kepada uptrend semula atau continuation trend.

Perubahan arah ‘last minit’, hasilnya false break dan fakey bar

False break atau bull/bear trap sering menjadi masalah para trader yang trade berdasarkan breakout market.  Trader mencuba untuk mengikuti arah market berdasarkan Resistance become Support(RBS) atau Support become Resistance(SBR).
Namun kegagalan pergerakan price ini untuk meneruskan perjalanan breakout setelah membentuk SBR ataupun RBS ini akan menjadi loss trade kepada trader yang trade cara breakout ini.
Trader yang prihatin mengenai risiko ini segara  mengambil langkah selamat seperti menggunakan low risk volume/lot dan menggunakan stoploss dalam trading.
eurchf-h4
Pair EURCHF di atas adalah contoh betapa trading false break ini boleh menghancurkan akaun jika trader itu tidak menggunakan stoploss. EURCHF jatuh lebih 1000 pips selepas 2x gagal break resistance dengan 2x false break berlaku.
False break ini kemudiannya membawa kepada candle pattern yang dikenali sebagai fakey atau fakey bar. Cuba bandingkan TF H4 di atas dengan TF D1 di bawah. Sila baca semula tulisan di atas untuk fahamkan perbandingan timeframe ini.
eurchf-daily
Overall satu hari itu tidak ada kekuatan buyers untuk membuatkan price naik lebih tinggi di area resistance dan akhirnya kita tafsirkan bahawa kita perlu sell pada hari berikutnya sebab ia petanda seller masuk di kawasan resistance dan buyers pula menutup posisi buy masing-masing dan bilangan buyers akhirnya berkurang di situ. Akhirnya apa yang berlaku adalah, price jatuh.
Adakah anda terfikir sesuatu di sini? Okey biar saya kongsikan sesuatu di sini. Bukankah lebih berbaloi trade timeframe daily terus untuk sell hanya dengan melihat apa yang berlaku pada hari sebelumnya.Simple bukan?

Fakey bar adalah potensi anda menjana profit

Adakalanya trading ini memerlukan kita bertindak bijak untuk menjana profit. Ada trader cuba mengambil pengajaran berdasarkan sifat pemburuan sang haiwan seperti buaya ataupun singa. Cuba fikirkan logik di situ, pemburu-pemburu ini tidak gopoh dalam memburu. Sebaliknya mereka sabar menanti peluang, bila dah ada peluang jelas, mereka akan ambil peluang sebaiknya.
Jika perubahan last minit itu selalu buat ‘spoil’ maka sebenarnya ia juga boleh jadi peluang kita menjana wang. Apa yang perlu adalah, ketahui bilakah ia akan berlaku sahaja. Jika mengambil contoh EURCHF sebelum ini, kita boleh kenal-pasti bahawa ia berlaku apabila price sampai ke area resistance.
eurchf-daily
Lihat betapa mudahnya untuk trade. Jika semalam price tak break dan closed pula sebagai fakey, keesokan harinya hanya perlu fokus sell sahaja sepanjang hari. Close sell itu pada pagi keesokannya. Cara ini mungkin nampak mudah sangat tapi pastinya ada perkara lainnya yang boleh ‘menyukarkannya.’ Contohnya seperti disiplin, overkonfiden dan lebih teruk, tamak.

Adakah cara begini dah cukup untuk buat duit dari trading forex?

Jawapannya sudah tentu YA! Anda boleh luangkan sikit masa untuk buat backtest dan lihat sendiri logik cara ini. Saya yakin anda boleh buat duit sebenarnya. So jika nak gunakan terus pun boleh. Apa yang penting di sini adalah elakkan sahaja 3 perkara yang saya dah mention di atas tu. InshaAllah pasti boleh.
3 perkara paling bermasalah dikalangan trader adalah disiplin, overkonfiden dan lebih teruk, tamak.
Okeylah, rasanya dah cukup sampai sini untuk cerita mengenai asas teknik ini. Saya akan dedahkan teknik ini pada entry berikutnya pula.

Teknik Trading A.C.T – Part 2 – Upgrade trading dari Beginner kepada Advance

Sambungan dari part 1. 
Pada bahagian sebelum ini saya telah mengupas mengenai candlestick sebagai bahasa trader seluruh dunia dan juga mengenai perubahan arah last minit yang membentuk kepada fakeout atau false break.
Kali ini saya akan kongsikan pula mengenai fakeout trading ini dan bagaimana ia boleh menjadi kelebihan kepada anda jika anda tahu menggunakannya dan tahu pada bila untuk melihat peluang darinya.
Anda seorang newbie? sampai bila nak kekal newbie? inilah masanya untuk upgrade kepada advance!
crowed1crowed2

Ini adalah reality trading…

Sering-kali kita merasakan kita dah mengikuti trend tersebut tiba-tiba ia reversal pulak. So kita yang dah follow tu tiba-tiba jadi melawan arah pulak. So apakah solution terbaik?
Saya selalu memerhatikan pergerakan ini dan ia berlaku secara konsisten di timeframe yang lebih besar seperti Monthly, Weekly dan juga Daily. Apa yang perlu adalah fahami sahaja price action dan reaction.
Berikut saya sediakan gambar ringkasan.
cs1-bear-horz-vert


iklan-baru

ASAS TEKNIK:

1 CANDLE YANG SUDAH COMPLETE KEMUDIAN DIIKUTI 1 LAGI CANDLE BARU YANG MEMBUAT NEW HIGH ATAU NEW LOW KEMUDIAN REVERSAL. So kat sini kelihatanlah 1 candle dengan 1 shadow panjang dan candle body yang berubah bentuk dari bullish kepada bearish atau bearish kepada bullish. Maka inilah entry setup yang dimaksudkan.

SL dan Entry yang jelas.

SL atau Stoploss adalah ditentukan melalui shadow atau new high. Entry pula adalah berdasarkan pertukaran body candle. Kenapa SL di hujung new high/low? Jawapan mudah adalah, jika price gerak lagi naik or turun maksudnya bukanlah fakeout kan?
Perkara penting dalam trade bukan semestinya bila nak entry, tapi jika bila nak out. Setuju?
crowed

Exit point.

Exit point ditentukan berdasarkan dua cara, iaitu;
1). Exit apabila candle close dan keluar candle baru.
2) Exit mengikut spesifik target seperti 10 pips, 20 pips ataupun 30 pips.

EXIT POINT #1

close-trade

Exit cara ini lebih kepada mengikut jangka hayat candle itu. Bayangkan jika trade pada chart Monthly? maka close la bulan depan. Jika trade Weekly chart, close minggu depannya. Jika trade Daily, close la pada daily.  Jika trade H4, close selepas 4 jam.

EXIT POINT #2

crowed2-copy

Yang ni saya sangat recommended. Sebab ada spesific target iaitu dalam lingkungan 10,20 atau 30 pips. Dah sampai target maksudnya kerja dah settle. Jadi boleh proceed pada signal berikutnya. Forex ni tak perlukan kerja keras pun. :)

LIVE TRADE

Trader yang kejar-kejar trend akan sangkut buy @ high atau sell @ low kat shadow dan trader lain pula entry mengikuti arah sebenar selepas shadow itu terbentuk. Mari kita lihat berberapa screenshot live trade saya.

1). EURUSD:

eurusd-monthly
eurusd-weekly

2). USDCHF:

usdchf-monthlyx
usdchf-weekly

3). USDCAD:

weeklyucad

Kesemua trade ini adalah diilhamkan sepenuhnya dari fakeout ataupun false break dan tidak ada masalah untuk digunakan ke hampir semua jenis pair-pair forex. Secara konsistennya saya melihat potensi scalping trade 10-20 pips exit point dan maksimum profit berdasarkan jangka hayat candle itu sendiri.
Apa-apa pun ia bergantung kepada tahap trader itu sendiri kerana ia adalah kritikal untuk menentukan samada anda long term ataupun short term trader. Jika ingin short term maka anda akan close pada pips kecil dan jika long term maka anda akan simpan posisi trade anda untuk jangka panjang untuk profit yang lebih besar.

Akhir kata…

Setelah melihat logik teknik ini, apakah pendapat anda? Adakah anda sudah punyai trading plan anda sekarang? Teknik ini tidak menjaminkan 100% tepat. Namun dengan gabungan kesabaran, disiplin dan money management, saya yakin anda dapat menaik-taraf trading anda ke tahap yang lebih tinggi, atleast advanced trader dan bukan lagi newbie.
So sampai di sini dulu. Hingga jumpa di post yang akan datang.
Terima kasih!

27 Oct 2016

EURJPY 27/10/16

EURJPY 27/10/16 - Pair ini kelihatan sedikit bullish dan telah break resistance113.78. Kini price retrace semula ke resistance tersebut. Jika rejected, price akan naik tinggi semula. Berikut trading plan hari ini.

TRADING PLAN:
Buy EURJPY jika price rejected di atas 113.78

ALTENATIF:
Sell EURJPY break 113.78

EXIT POINT:
Exit 20 / 30 pips

ADMIN
www.fibo966.com



19 Oct 2016

AUDUSD 16/10/16

AUDUSD 19/10/16 - berada dalam kondisi bullish bermula pada minggu ini dan kini telahpun sampai ke trendline yang mana telah berlaku rejection berberapa kali sebelum ini. Ia adalah potensi kepada sell trade jika rejection itu berlaku lagi pada trendline terkini.

Berikut trading plan untuk hari ini:

TRADING PLAN:
Sell AUDUSD jika rejected di bawah trendline.

ALTENATIF:
Buy USDCAD jika break atas trendline

PROFIT TARGET:
SCALPING TRADE 20 @ 30 PIPS

INTRADAY:
SL 50, TP 50

ADMIN
www.fibo966.com





USDCAD 19/10/16

USDCAD 16/10/16 - Pair ini dalam keadaan bearish setelah break support area 1.13140. Kini support itu bertindak sebagai resistance bagi menghalang kenaikan dan menyokong kepada penurunan.

Berikut trading plan untuk hari ini:

TRADING PLAN:
Sell USDCAD jika rejected di bawah 1.13140.

ALTENATIF:
Buy USDCAD jika break atas 1.13140

PROFIT TARGET:
SCALPING TRADE 20 @ 30 PIPS

INTRADAY:
SL 50, TP 50

ADMIN
www.fibo966.com



11 Oct 2016

AUDUSD 11/10/16

AUDUSD 11/10/16 - Jatuh selepas NFP dan menjadi petanda bahawa pair ini dalam keadaan bearish, AUDUSD masih meneruskan perjalanan ke key support 0.75210. Trade ini valid selagi price tidak break SBR 0.75615.

TRADING PLAN:
Sell AUDUSD @ CURRENT PRICE. EXIT 30 PIPS

ALTENATIF:
Buy AUDUSD jika break SBR 0.75615

ADMIN
www.fibo966.com





10 Oct 2016

USDCAD 10/10/16

USDCAD 10/10/16 - Pada minggu NFP lepas, USDCAD telah breakout kesemua resistance line dan berjaya kekal di atas resistance tersebut. Ini suatu petanda baik bahawa pair ini mempunyai potensi bullish dalam jangka panjang dan pada minggu ini, ia adalah suatu peluang terbaik untuk buy pair ini. Berikut trading plan USDCAD:

TRADING PLAN:
Buy USDCAD, Exit 30 pips. Reentry buy jika price hit SL area 1.3173 kemudian naik dan rejected di atas 1.3231.

ALTENATIF:
Sell USDCAD jika break dan pullback di bawah 1.3231. Exit trade 30 pips.

ADMIN
www.fibo966.com




7 Oct 2016

AUDUSD 07/10/16


AUDUSD 07/10/16 - Pair ini masih dalam bearish trend dalam minggu ini. Kelihatan pair ini sideways seketika menjelang NFP hari ini. Berdasarkan keadaan semasa ia nampak dalam formasi sell sebab price bounce di bawah SBR 0.7589.

Keadaan sideways ini adalah petanda bakal berlakunya breakout malam ini(waktu malaysia) dan ia juga boleh memberikan hint price boleh berubah trend kepada uptrend walaupun sekarang ini berada dalam downtrend. Berikut trading plan hari ini.

TRADING PLAN:
Jika semasa news price spike naik, perhatikan selepas news nanti, jika price masih closed di bawah 0.7589, sell AUDUSD.

ALTENATIF:
Buy AUDUSD jika price break 0.7589 atau jika semasa news price turun dan kemudian dalam sejam kemudian ia closed balik di atas 0.7589, buy AUDUSD.

NOTE:
Exit trade dalam 50 atau 100pips

ADMIN
www.fibo966.com

EURJPY 07/10/16


EURJPY 07/10/16 - Pair ini telah uptrend sejak isnin lepas dan semalam ia telah pun membuat penurunan/retracement ke support level 115.196. Kelihatan di situ pin bar yang menjadi signal kepada buy entry hari ini. Akan tetapi perlu diingat pada waktu malam ini 8:30(waktu Malaysia), adalah waktu release data Non-Farm Employment change. News ini adalah kategori impact tinggi dan boleh mengubah arah pasaran sehingga ratusan ppips dalam masa 1 hingga 4 jam. Berikut trading plan hari ini untuk eurjpy:

TRADING PLAN:
Buy EURJPY pada harga semasa atau nantikan rejection kali kedua di atas 115.295.

ALTENATIF:
Sell EURJPY jika price break di bawah 115.796.

NOTE:
Scalping trade: Exit 20 atau 30 pips
Hedging sell jika price break dan closed di bawah 115.796

ADMIN
www.fibo966.com
www.hedgingpro.pullbackforextrading.com



6 Oct 2016

USDCAD 06/10/16

USDCAD 06/10/16 - Pair ini masih bullish dalam masa berberapa hari dalam minggu NFP ini. Semalam price telah membuat double top dan hari ni kelihatan price menguji semula double top itu dan jika gagal, price akan jatuh dalam berberapa puluh pips. Berikut trading plan hari ini;

TRADING PLAN:
Sell USDCAD jika price gagal break 1.32142.

ALTENATIF:
Buy USDCAD jika price break resistance 1.32142.

NOTE:
Exit trade pada profit 30 pips atau 50 pips sahaja. Wajib breakeven(ubah SL pada entry price jika anda punyai target yang lebih besar dari 100pips).

ADMIN
www.fibo966.com

5 Oct 2016

EURUSD 05/10/16

EURUSD 05/10/16 - Pair ini telah rejected di area support 50.0 fibonacci retracement dan telah closed sebagai pin bar. Akan tetapi price hanya akan naik lebih tinggi jika break 23.6 fibo. Ini bermakna EURUSD masih dalam sideways lagi dan belum trending sepenuhnya. Berikut trading plan hari ini.

TRADING PLAN:
Buy EURUSD jika rejected di atas 38.2 atau buy jika price turun dan rejected di level 50.0, Exit sekitar 1.1260.

ALTENATIF:
Sell EURUSD jika break 50.0 fibo atau 1.1159

ADMIN
www.fibo966.com

USDCAD 05/10/16

USDCAD 05/10/16 - Semalam USDCAD telah naik dan break harga tertinggi minggu ini. Kebiasaannya price akan menyambung kenaikan jika semalamnya ia naik. Price berada dalam keadaan retracement dan untuk mendapatkan level retracement ini fibonacci retracement dilukis dan berikut trading plan hari ini.

TRADING PLAN:
Buy USDCAD jika rejected di atas 1.3164 atau 1.3172. Exit trade sekitar 30 atau 50 pips

ALTENATIF:
Sell USDCAD jika break low 1.3164. Exit trade sekitar 30 atau 50 pips

ADMIN



4 Oct 2016

USDCAD 04/10/16

USDCAD 04/10/16 - Pair ini masih berada di harga tertinggi kemarin dan masih berpotensi untuk jatuh. Keadaan masih agak tak menentu bagi pasaran minyak dunia dan berdasarkan teknikal chart ini ia masih dalam kategori bearish.

TRADING PLAN:
Sell USDCAD jika rejected di bawah 1.3135, Exit area 1.3075

ALTENATIF:
Buy USDCAD jika price break 1.3143. Exit @ 30 pips profit

ADMIN
www.fibo966.com



3 Oct 2016

EURCAD 03/10/16

EURCAD 03/10/16 - Kelihatan 2x rejection pada support price 1.4651 pada daily chart. Ini petanda bahawa minat trader pada pair ini adalah buy. Akan tetapi resistance price 1.4770 menghalang pair ini untuk naik lebih tinggi.

EURCAD bounce di bawah 1.4770(resistance price level) dan nampak ada potensi penurunan sebagai correction trend sebelum menyambung kenaikan. Berikut trading plan pair ini.

TRADING PLAN:
Sell EURCAD di bawah paras 1.4750(jika terdapat double atau triple rejection). Exit trade anda sekitar 1.46600. SL anda adalah di atas 1.4790.

ALTENATIF:
Buy jika EURCAD break dan pullback di atas 1.4770. Exit sekitar 50 atau 70 pips.

ADMIN
www.fibo966.com





29 Sep 2016

USDJPY 29/09/16

USDJPY 29/09/16 - Pair ini masih dalam stuktur bearish berdasarkan support dan resistance. Price USDJPY berada di bawah broken support 101.455 dan kini menjejak semula price tersebut. TF H4 telah nampak potensi reversal. Adakah price mampu untuk jatuh atau naik? Ikuti trading plan di bawah.

TRADING PLAN:
Sell USDJPY di bawah price 101.455. SL 101.900. TP 100.800.

ALTENATIF:
Buy USDJPY jika price naik/breakout dan pullback di atas 101.455. TP 102.422. SL 101.180.

ADMIN
Credit: Teknik www.fibo966.com


28 Sep 2016

EURJPY 28/09/16

EURJPY 28/09/16 - Pair ini ada potensi untuk retest semula low area 112.25. EURO kelihatan bearish sejak semalam dan kemungkinan menyambung semula perlemahan itu hari ini. Dan jika break low 112.25 kemungkinan besar pair ini akan turun lebih jauh.

TRADING PLAN:
Sell EURJPY jika terdapat reversal candle di bawah 112.80

ALTENATIF:
Buy jika EURJPY break dan pullback atas 112.80

ADMIN
Pelajari teknik price action : www.v4.fibo966.com


GBPUSD 28/09/16


GBPUSD 28/09/16 - Pair ini telah rejected di area support dan kini membuat retracement di atas harga tertinggi kemarin. Ada kemungkinan tinggi price ini akan membuat kenaikan lagi jika break harga tertinggi minggu ini.

TRADING PLAN:
Buy GBPUSD jika rejected di atas 1.2985. TP di sekitar 1.3022

ALTENATIF:
Sel GBPUSD jika price break 1.2985. TP di sekitar 1.2948

ADMIN
CREDIT: TEKNIK FIBO966 S&R


26 Sep 2016

GBPUSD 26/09/16

GBPUSD 26/09/16 - Pair ini kelihatan selari dengan pair GBPJPY namun masih ada kemungkinan ia tak bergerak selari. Oleh itu clue yang kita lihat sini adalah jika GBPUSD dan GBPJPY sama-sama break SBR yang telah ditanda sebagai broken support, maka kedua-duanya akan naik sama-sama. Ini adalah kerana kedua-dua pair ini sedang berada di historical support level berdasarkan weekly chart.

Entry point yang akan dilihat adalah rejection dan pullback.

TRADING PLAN:
Sell GBPUSD jika rejected di bawah 1.2950. Exit pada 30 atau 50 pip trade.

ALTERNATIF:
Buy GBPUSD jika break dan pullback atas 1.2950. Exit pada 50 atau 100 pips.

ADMIN
Pelajari price action di sini http://v4.fibo966.com

USDCAD 26/09/16


USDCAD 26/09/16 - Pair ini telah break support 1.3140 namun 'melompat' balik semula ke atas level price ini, petanda price ini boleh naik semula. 1.3140 secara tidak langsung dikenal-pasti sebagai pivot price yang boleh dijadikan panduan buy/sell hanya dengan merujuk price action.

TRADING PLAN:
Buy usdcad jika rejected di atas 1.3140. Exit trade sekitar 50 atau 100 pips.

ALTENATIF:
Sell usdcad jika break semula di bawah 1.3140 dan pullback di bawah level ini.

ADMIN
Pelajari pivot price sini > http://v4.fibo966.com/




GBPJPY 26/09/16


GBPJPY 26/09/16 - Pair ini dalam keadaan bearish dan dijangka akan membuat penurunan lagi sekitar 30 atau 40 pips. Pada timeframe daily dan weekly, pair ini kelihatan seakan hendak membentuk tripple bottom, petanda kepada reversal bullish/buy.

TRADING PLAN:
Sell GBPJPY jika rejected di bawah 130.40. Close trade untuk 30 atau 40 pips target.

ALTENATIF:
Buy GBPJPY jika break atas resistance 130.40 atau break downtrendline.

ADMIN
credit: fibo966



21 Sep 2016

AUDUSD 21/09/16


AUDUSD 21/09/16 - Hari ini pair audusd telah berlaku breakout dan kini price retrace semula ke broken resistance 0.7564 yang kini adalah support(RBS) price. AUDUSD berpotensi untuk naik lebih tinggi jika rejected di atas RBS ini.

TRADING PLAN:
BUY AUDUSD @ CURRENT PRICE, SL 0.7550, TP 0.7621

ALTENATIF:
Jika price break bawah 0.7564, audusd bakal turun semula ke 0.7510

ADMIN
www.fibo966.com

EURGBP 21/09/16


EURGBP 21/09/16 - Buy trade EURGBP trigger apabila price rejected di atas RBS 0.8576. Pair ini berpotensi untuk naik lebih tinggi berdasarkan breakout pattern dan price yang bounce di atas broken resistance.

TRADING PLAN:
BUY EURGBP, TP 0.8625, SL 0.8570.

ALTENATIF:
Jika price break 0.8570, price akan jatuh ke 0.8535

ADMIN
www.v4.fibo966.com



EURUSD 21/09/16


EURUSD 21/09/16 - Pair ini kelihatan neutral dan kembali bearish apabila sampai ke SBR price 1.1151. Dijangka price akan membuat penurunan semula low 1.1125 dan jika break ia akan turun ke 1.1083

TRADING PLAN:
SELL EURUSD jika price rejected di 1.1151, SL 1.11566. TP 1 @ 1.1125, TP 2 @ 1.1000

ALTENATIF:
Jika price break resistance 1.1150, price boleh naik ke resistance terdekat 1.12000

ADMIN
www.v4.fibo966.com




USDCAD 21/09/16


USDCAD 21/09/16 - Kelihatan pair ini berberapa kali rejected di atas support 1.31401 pada timeframe daily, ini secara jelas menunjukkan bahawa sentimen bullish masih berada dalam market dan bakal membuatkan pair ini naik untuk jangka masa berberapa minggu berikutnya.

Trading plan:
BUY USDCAD jika retest semula ke 1.3140, SL 1.3130, TP 1.3300.

Altenatif:
Jika break 1.31401, price bakal jatuh dan dijangka akan ke 1.3037

ADMIN
www.v4.fibo966.com